De groep
Viola

Viola

Echt innig medelijden weet zij op te wekken, of juist onhoudbare lachstuipen. Ze haalt het bloed onder je nagels vandaan, of zorgt ervoor dat je spontaan verliefd op haar wordt. Ze weet je intussen mooi te bespelen. In de keiharde zakenwereld getraind, dus geloof vooral niets van wat zij zegt. Of toch?

Frank

Frank

Creatieven horen chaotisch te zijn, en zo is het maar net. De levende jukebox van de ploeg, tevens elastiekje, en door zijn heel soms de kop opstekende verwarring vaak een publiekslieveling. De anderen moeten hem soms flink in toom houden, anders schiet hij meteen door naar de maan (en ook dáár zijn bijzondere geluiden). Franks website

Myrah

Myrah

Wat zij in fysieke grootte misschien tekort komt, maakt ze met haar grote mond meer dan goed. De glimmende oogjes verraden al snel dat er in dit koppie heel wat omgaat en er meestal nog uitkomt ook. Ze is nieuwsgierig, brutaal en heeft oog voor detail, zoals een goed journalist betaamt en is ongeveer net zo betrouwbaar.

Ronald

Ronald

Gepokt en gemazeld in de Hofstad, dus zeer bedreven in Haags draaikonten. Wedstrijder van beroep, dus kun je bij wedstrijden een professioneel beroep op hem doen. Veelzijdig, scherp en mateloos enthousiast. Kortom: alles wat we zoeken in een speler, verpakt in een handzame 1.60 m!

Michel

Michel

Er is niets kunstmatigs aan het intelligente spel van deze jongeman. Zijn spel is zo naturel dat je je afvraagt of hij wel aan het spelen is. Is hij soms stiekem echt een winkelbediende met verlatingsangst die in het dagelijks leven een veerpont bestuurt, zingend en wel? Wie zal het zeggen? Wij niet, u niet en hij laat iedereen vertwijfeld achter.

Bas

Bas

Wat van ver komt is goed! Met onversneden enthousiasme stort hij zich in iedere scène. Geen uitdaging gaat hij uit de weg, geen opdracht is hem te gek. Eerst doen, dan denken èn er vervolgens mee wegkomen is een gave die slechts weinig mensen gegeven is; Bas is als kind in de ketel gevallen.

Mathijs

Mathijs

Deze Yes-man combineert een onverklaarbaar Amsterdams accent met een gezonde Hollandse afkeer van spreekbeurten. Gelukkig heeft hij geen enkele moeite met het stelen van vrouwenharten met zijn uitmuntende dansvaardigheden. Grenzen zijn er immers om overschreden te worden (vooral als ze van fatsoen zijn)!

Bas

Bas

'You only live twice' zei James Bond, 'Je leeft maar een keer' zei Bas Klees en kwam terug om meer Kattekwaod in zijn ene leven te proppen. Hulde! Bas staat (naast tegeltjeswijsheden) garant voor bloed-onder-de-nagel-personages van heb ik jou daar. Wie hem ziet spelen weet dat er een grootse, verschrikkelijke loketbeambte verloren is gegaan in deze kater's carrierekeus (en haalt opgelucht adem de volgende keer dat hij/zij haar paspoort verlengen moet en eigenlijk best vriendelijk te woord wordt gestaan door de dame/heer in kwestie).

Mark

Mark

Wie hem ooit een eenzame walvis heeft zien spelen meldt zich acuut aan bij Greenpeace. Wie hem ooit een plastisch chirurg heeft zien spelen leert het eigen lichaam opnieuw accepteren. Zulks zijn de overtuigende spelkwaliteiten van Mark. Combineer dit met durf en enthousiasme en je hebt het recept voor een onvervalste kat. Combineer Mark met vier poten en een stapel Indische gerechten en je hebt een rijsttafel. Kijk, daar houden wij van!

Marloes

Marloes

Ze is vanuit het hoge noorden afgedaald om de wereld wekelijks wijzer te maken en ook scenes van Kattekwaod voorziet ze van intelligent spel. Als niemand meer snapt waar het over gaat weet Marloes raad. Sterker nog: je wordt al slimmer als je naar haar kijkt. Kijk eens naar haar foto hiernaast... HOPPA! Twee punten bovenop je IQ! Blijven kijken!

Joël

Joël

Hallo Joël! Zijn naam klinkt zoals 'jawel', maar dan met een o. En o, o, o wat een pret als deze jongen op de planken staat. Hij heeft het lef minuten lang zonder ook maar een woord te zeggen zijn innerlijke zieleroerselen uit te spelen. En als hij dan eenmaal wat zegt, is het met sterke humoristische timing. Joël is een speler van jumbo-formaat.

Emma

Emma

She boldly goes where nobody went before. Waarom het belangrijk is dat je dat kampioenschap wint? Zij ratelt ter plekke een verhaal aan elkaar waarvan zelfs de hardste persoon een traan van weg moet pinken. Want zo is Emma en zo voorziet ze elke scène van een ongekende diepgang.

Laura

Laura

Wat krijg je als je roodkapje kruist met een bot-brekende Krav Maga-banketbakker? Dit is geen raadsel want wij hebben het antwoord: Laura! Zij is haar veilige nest uitgevlogen, recht in onze klauwen om ons spel te verrijken met de nodige ogenschijnlijke onschuld.

Anke

Anke

Anke is super sociaal en altijd van de partij. In scènes weet ze dit vaak uitmuntend te vertalen naar een geliefd of juist overenthousiast persoon. Haar theater-roots liggen in het Noorden van het land, maar komen sinds 2017 ook tot bloei bij Kattekwaod. Anke weet altijd wat ze moet doen en zo niet dan bluft ze zich er met een stalen gezicht doorheen.

Martijn

Martijn

Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn

Katpoes

Katpoes

Geliefd en gehaat, maar vooral toch gehaat is dit verharende poezenbeest. Sinds deze deugniet op een ongelukkige winternacht zijn entree maakte binnen de groep, heeft hij al heel wat streken op zijn geweten. Zonder vaste verblijfplaats logeert hij nu weer bij de één, dan weer bij de ander. En wanneer hij opnieuw met zijn kâttekwaod toeslaat, weet niemand!